הייתי מגיעה הביתה, נרגשת כולי, כמהה לחלוק איתה ולשתף אותה והיא היתה אומרת רק משפט אחד:
"תכיני הכל, אני מכינה קפה ובאה."
ככה זה. כשצריך להתרכז- צריך להתרכז! היא לא תבשל תוך-כדי והיא לא תסדר, ולא תקפל כביסה, ולא תשטוף כלים.
היא תכין קפה ותבוא.
לשבת איתי.
לבד.
ולראות מה יש לי להראות לה.
התחתנתי חודשיים בלבד אחרי שאימי נפטרה. ההחלטה לקיים את החתונה לא היתה קלה. למעשה עוד כששכבה על ערש-דווי הבהרתי לכולם שלא מעניין אותי כלום ושאני רוצה לבטל.
איך אפשר להתחתן בלי אמא שלך?
אבל אז, ביום השני לשבעה, הבנתי שהאסונות באים עלינו לבד ואת השמחות אנחנו צריכים להביא בעצמינו.
אז הבאנו, ושמחנו מאוד. לפחות ברוב החתונה...
עבר חודש והיינו צריכים לאסוף את אלבומי החתונה המהוללים; שלושה במספר: האלבום הענק שלנו ושני אלבומי הורים.
לא יכולתי לשאת את המחשבה שאני אקבל את אלבום החתונה ולא מייד אסע אליה, רק כדי לשמוע את המשפט שאני כל כך מתגעגעת אליו- "תכיני הכל, אני מכינה קפה ובאה". כל הזמן דמיינתי את עצמי מחכה לה בסלון, "מכינה את האלבום" (מה יש כבר להכין?!) וממתינה לה שתבוא ותסתכל באותן התמונות שוב ושוב.
ולמה נזכרתי בזה? כי לצד הקפה שהיא היתה מכינה תמיד היתה גם עוגה. לא ברור למה היא לא היתה אומרת "אני מכינה קפה ועוגה ובאה", אבל ככה זה. העוגה תמיד היתה שם, כי אין דבר כזה שבמקרר של אמא שלי, בכל רגע נתון, לא תהיה עוגה אחת לפחות (מעשה ידיה להתפאר).
מבין כל העוגות הטעימות של אמא שלי, את זו שאביא היום אני אוהבת במיוחד. לכאורה, מרשימת המרכיבים עלולים לחשוב שמדובר בעוגה סתמית להחריד.
אבל לא. זו עוגה רכה מאוד מאוד, ממש נמסה בפה, ולו רק בזכות טריק אחד פשוט, שעושה את כל ההבדל.
אה, וגם השם שלה נחמד. "עוגת 2". למה 2? כי מכל המרכיבים צריך 2. (טוב נו, כמעט מכולם...)
עוגת 2 - עוגת שוקולד עסיסית ומופלאה, שאין דברים כאלה!
(מוקדש באהבה גדולה ל'תום מאיר'...)
החומרים הדרושים לתבנית בגודל 20X30
2 כוסות סוכר
2 כוסות קמח תופח או 2 כוסות קמח רגיל ו-2 כפיות אבקת אפייה
2 שקיות סוכר וניל
2 כוסות מים
2 ביצים
3/4 כוס שמן (צמחי, לא שמן זית חס ושלום...)
4 כפות אבקת קקאו (אמיתי, לא שוקולית!)
לקרם האלוהי - פשוט גנאש :-)
250 מ"ל שמנת מתוקה (קופסא אחת)
200 גרם שוקולד מריר
לטריק:
ניילון נצמד.
הוראות הכנה:
1. לקערת המיקסר שופכים את כל החומרים (מלבד הניילון הנצמד ;-))
2. מערבלים היטב. תכל'ס, אפשר גם עם מטרפה. אבל אם יש מכשיר שיעבוד במקומכם, אז למה לא?
3. שופכים את התערובת לתבנית משומנת ואופים 40-45 דקות בטמפ' של 180 מעלות.
4. פה מגיע הטריק שהוא-הוא מהות העוגה: מייד בתום האפייה מוציאים מהתנור ועוטפים את העוגה בניילון נצמד. נותנים לה "להזיע" כמה שעות עד שהיא נהיית לחה ומשובחה מהאדים של עצמה. שימו לב: אסור, בשלב זה, להכניס אותה למקרר.
5. אחרי 3-4 שעות מכינים את הקרם: מביאים שמנת לסף רתיחה, מוסיפים את השוקולד המריר, ממתינים דקה-שתיים וטורפים במרץ עד לקבלת קרם חלק וטעים.
6. שופכים את הקרם על העוגה וזהו. אפשר לאכול מייד ואפשר לשמור לאח"כ. לא מומלץ להכניס אותה למקרר. טוב לה בחוץ. כן, גם לשמנת שבקרם.
שידרוגים ושכלולים למיטיבי לכת:
1. מומלץ להוסיף סוכר גבישי. אני מעדיפה את הגבישים הגדולים יחסית. הם נותנים קראנצ'יות קסומה (אנשים ינסו לנחש במה מדובר ומעטים יצליחו לעלות על הטריק :-)). אין צורך להפחית בכמות הסוכר. אפשר להוסיף אותם ישירות לבלילה, אך אני מעדיפה לפזר אותם מלמעלה אחרי ששופכים את הבלילה לתבנית ויש עליהם שליטה.
סוכר גבישי גדול:
עוגת 2 על שום מה?
על שום שתי הביצים שיש בה
ועל שום שתי כוסות הסוכר
שתי שקיות הסוכר-וניל
ושתי כוסות הקמח
קקאו לבבי:
(או סתם משחקי אור וצל)
מכניסים את כל החומרים לקערת המיקסר
מייד כשהיא יוצאת מהתנור- מלבישים אותה בניילון נצמד
ולאט לאט היא מתחילה להזיע...
כעבור כמה שעות מסירים את הניילון הנצמד,
מסתכלים בהשתאות על שבבי הסוכר ומתפנים להכין את הקרם
בתור התחלה- פותחים את השמנת המתוקה
ומביאים אותה לסף רתיחה
מסירים מהאש ומסיפים את השוקולד
ומתחילים לטרוף במרץ
עד לקבלת גוון חום יפה, אחיד ומבריק
שופכים את הקרם על העוגה
משתדלים לא להשאיר אף טיפה בקלחת
וזהו.
אפשר בכיף לסדר בעטרות נייר ואפשר גם סתם ככה בתבנית
את פשוט מדהימה!!
השבמחקמרגש ביותר ונראה פשוט מעולה!
השבמחקככה יפה?
השבמחקלגרום לי לבכות ככה?
ולגרום לי חשק בלתי נשלט לאפות חמץ בפסח?
הבלוג שלך תמיד מזכיר לי כמה אני מעריכה את אמא שלי, עם כל כמה שהיא גורמת לי לטפס על הקירות...
צילומים מדהימים, עוגה מדהימה,
את כישרון שלא נגמר.
חן.
הי,
השבמחקבכמה מעלות צריך לאפות את העוגה?
180 מעלות.
השבמחקלא לשכוח את הנילון הנצמד! בלעדיו העוגה הזו לא שווה דבר וחצי דבר! :)
הי,
השבמחקכמה שוקולד צריך לציפוי?
200 גרם שוקולד ו250 מ"ל שמנת מתוקה.
השבמחקנחמה'לה הבלוג שלך מקסים ומרגש!
השבמחקניסיתי לעשות את העוגה אך היא יצאה לי יבשה מידי, האם יתכן שצריך מים? במתכון שכתבת אין מים, אך בדף המתכון המדהים של אמך יש. מה פיספסתי?
הי, תודה רבה!! אכן- חובה מים, ותסתכלי טוב... במתכון אצלי מופיעות 2 כוסות מים... :-)
השבמחקבהצלחה!
הי,
השבמחקהמתכון יצא מצוין! תודה רבה.
יש לי שאלה קטנה לגבי המים - מדובר במים קרים או חמים?
תודה
שמחה לשמוע :-)
השבמחקמדובר במים בטמפ' החדר :-)
השבוע אנסה את עוגת השתיים ליום הולדתו של בני היקר.
השבמחקהאם אפשר להשתמש בשמנת צמחית ולא חלבית עבור הקרם??(לרגישי החלב שביננו)
זה לא יהרוס?
מזל טוב! זה ממש ממש לא יהרוס, ואפילו לא ירגישו. מניסיון! :)
מחקהכנתי ליום ההולדת של הבן שלי
השבמחקיצא טעייייייים
תודה
איזה כיף לשמוע!! :) מזל טוב!
מחקאפשר בתבנית 24 עגולה ?
השבמחקבהחלט! :) רק לא לשכוח ניילון נצמד...
מחקאפשר להכין בתבנית עגולה 24 ?
השבמחקא.
כן.
מחקשלום רב
השבמחקאני רוצה להכין את העוגה ונתקעתי בלי שמנת מתוקה. יש פיתרון לקרם שגם יבוא טוב?
שלום, שלום! :)
השבמחקאם יש לך שמנת חמוצה - אפשר לשלב שמנת חמוצה עם שוקולד חלב מומס ושתי כפות סוכר. יוצא חמצמץ וטעים. אם לא, את יכולה להכין את הקרם מהמתכון הזה:
http://shovetet.blogspot.com/2011/05/blog-post_23.html
הוא הרבה פחות מתאים לדעתי, אבל כשאין ברירה - אין ברירה :)
תהני!
מדוע זקוקים לשתי כוסות סוכר?
השבמחקזה נראה לי המון...
זה המתכון, כפשוטו :)
מחקאת כמובן יכולה לשחק עם הסוכר אם בא לך להפחית. לדעתי, לפחות בפעם הראשונה, כדאי להכין אותה כמו שכתוב ואחר כך, אם באמת תגלי שזה מתוק מדי, להפחית כמויות.
בהצלחה! :)
אפשר להשאיר ללילה את העוגה עם הניילון?
השבמחקאפשר להשאיר את העוגה עם הניילון ללילה?
השבמחקבהחלט!
מחקהעוגה נראית מעולה!!!
השבמחקמה קורה אם מכניסים את העוגה למקרר? הקרם מתקשה?
ואם לא מכניסים למקרר, הקרם נוזלי
או שאפשר לחתוך יפה חתיכות מבלי להתלכלך יותר מדי?
כלומר, הוא קרם מוצק על העוגה?
היא לא רק ניראית ;-)
מחקאם מכניסים למקרר הקרם אכן מתקשה והוא והעוגה הרבה פחות טעימים.
ממליצה לא להכניס למקרר, אפשר לחתוך בקלות. הן לא ייצאו מושלמות ביופיין, אבל ייראו בהחלט טוב!
בהצלחה!
היי נחמה בוקר טוב.
השבמחקראשית- אני ככ נהנית להכין את המתכונים שלך בגלל שמאחורי כל עוגה- יש סיפור ונשמה, וזה רק גורם לי להתחבר לאוכל שלך יותר.
שנית, אחרי הרבה זמן שפנטזתי על זה, אתמול בלילה הכנתי את העוגה לכבוד חג האהבה, היום ב05:50 בבוקר כשהיו לי 10 דקות טרם יציאה מהבית לעבודה הכנתי את הגנאש- אין לי דחיית סיפוקים.. הייתי רדומה ושמתי לב שהרתחתי שמנת לבישול 15% ולא צמחית או להקצפה..
הוספתי מיד מעט חלב וסוכר כי חששתי מהטעם ואת השוקולד והייתי חייבת לצאת מהבית. היום כשאחזור, יש צורך לזרוק את זה ולהכין חדש או שזה לא משנה?
תודה
הי טלי :)
השבמחקמקווה שאני לא עונה לך מאוחר מדי...
נראה לי שכדאי להעיף לפח ולהכין חדשה :)
חג אהבה שמח!
כל מתכון מרגש מחדש מחר אנסה אותה גם :)
השבמחקהיי נחמה,
השבמחקאפיתי את העוגה המדהימה הזאת בתבנית מלבנית מס' פעמים ויצאה מדהימה!
אני רוצה הפעם לאפות בתבנית עגולה 24. חושבת שהיא תתפרק יפה מהתבנית?
תודה.
הי ליאת! ממש כיף לשמוע :)
מחקאני חושבת שהיא לא תתפרק בתבנית עגולה אבל גם לא תשתחרר ממנה בצורה חלקה ומושלמת... היא תשתחרר מהתבנית בצורה... את יודעת... כפרית! :)
P-: כפרית זאת הגדרה מעולה. תודה (-:
השבמחקבכיף :)
מחקהיי
השבמחקהעוגה נפלאה - הכנתי אותה לכבוד יומולדתו של נכדי בן השנה. לא היה לי קקאו בבית אז המסתי 100 גרם שוקולד במקום.
ורציתי לספר לך שהבת שלי גילתה את הבלוג שלך ושלחה לי את הקישור כי משהו בסיפורים שלך הזכיר לה את הכפר בעמק שבו היא גדלה. אז קראתי, אהבתי, התרגשתי ואישרתי לה שאכן כן, גם אנחנו מאותו הכפר :-)
אם כך... אז את מכירה את אימי המופלאה, לא?
מחקאשמח לדעת מי את... אם תרצי לספר :)
שתהיה שנה טובה!
היי,
השבמחקהבלוג שלך מקסים ומרגש!!!
אני קוראת בשקיקה ודומעת מהתרגשות
זכית באמא מופלאה והיא זכתה בבת מופלאה לא פחות.
היי,
השבמחקכל הכבוד על הבלוג המקסים ועל השיתוף במתכוני אמא!
אני רוצה לנסות ותהיתי האם אפשר בשתי איינגלייש קייק
ולגבי הכמויות אני בד"כ שוקלת את המצרכים לפי כל מתכון, האם גם כן הכמויות מדוייקת וכוס גרם שווה ל140 גרם וכוס מים ל240 מ"ל?
תודה מראש!
כמובן שאשמח אחרי שאקבל את עזרתך ואדווח
הי :) אפשר באינגליש קייק בשלוש תבניות. וכוס - 250 מ״ל. בהצלחה! :)
מחקהיי ,
השבמחקהכנתי את העוגה מספר פעמים ויצאה מעולה! בפעמיים האחרונות משום מה היא יצאה
שבורה (עם סדקים גדולים לאורך העוגה). יש לך רעיון ממה זה יכול לקרות?
השתמשתי באותה התבנית בכל הפעמים.
תודה על מתכון מעולה ועל עוד מתכונים נהדרים וטובים.
הי,
מחקלצערי אין לי מושג. אבל כשאת מורחת את הקרם המעולה הם לא נעלמים?
לא... העוגה ממש נבקעת. בפעם הראשונה מרחתי קרם והיא נראתה קצת מסכנה (אבל טעימה מאד!) בפעם השנייה הפכתי אותה לכדורי שוקולד.
השבמחקתנסי להנמיך את הטמפ' ב10 מעלות ולאפות קצת יותר זמן.
מחקבהצלחה!
העוגה נראית מצויינת ומגרה, אבל
השבמחקאיך ניילון נצמד לתבנית חמה? זה לא נמס?
אל דאגה, לא נמס כלל :)
מחקהעוגה נראת מממש טעימה.
השבמחקאפשר מעל העוגה להדביק תמונה אכילה?
באיזה שלב של ההכנה?
היא באמת טעימה במיוחד ;)
מחקתניחי את התמונה אחרי שאת מורחת את הקרם, ככה היא תידבק, רק תחכי קצת שיתקרר, לייתר ביטחון.
מזל טוב!
במידה וארצה להכין בתבנית בגודל 30*40 אצטרך להכפיל את הכמויות?
השבמחקתכפילי ב1.5
מחקאז אחרי ההצלחה המסחררת עם העוגת גבינה, אני ממשיכה ישר לעוגת 2.
השבמחקלילד שלי יש יום הולדת בשבוע הבא וצריך להביא עוגה לכתה. האם הכמות מספיקה ל-25 שודדים בכתה א' +מורה+סייעת?
תודה. מאיה
אני מתקשה לענות... ממליצה לך להסתכל על התבנית ולראות מה גודל החתיכות שאת רוצה ואם זה מספיק. בהצלחה!
מחקעוגה מעולה הכנתי יצאה ניפלאה!!!!!
השבמחקהבלוג שלך פשוט נפלא. הכתיבה הקולחת, הגרפיקה המצוינת, והסיפור המרגש (מזכיר לי את הסיפור של אמי).
השבמחקהמון תודה.
היי נחמה, נראה נהדר. הולכת לנסות בסוף השבוע. יש לי 2 שאלות: האם הכמות מספיקה לתבנית חד פעמית 23x30 ? והאם במקום מים ניתן להשתמש בחלב?
השבמחקהי :) זו באמת עוגה נהדרת ומאוד פשוטה להכנה. אל תוותרי על המים, זה לא ייתן את אותה תוצאה רכה ונהדרת עם חלב.
מחקלגבי התבנית - זה בדיוק הגודל :)
תהני!
בעיקר ריגשת אותי - אכן יש אמהות נפלאות ומיוחדות שלא שוכחים!
השבמחקהכנתי שבוע שעבר ובני הבית אמרו פה אחד שזו עוגת השוקולד הכי טעימה שהכנתי. היום הכנתי שוב ב-3 תבניות אינגליש קייק. תודה רבה על שיתוף המתכון.
השבמחקאח, איזה כיף לקרוא כזו תגובה! תודה שכתבת לי :)
מחקהיי נחמה!
השבמחקהכנתי את העוגה היום (בנתיים טעמתי מהשאריות שברחו מהתבנית... יצא מעולה!)
אני רוצה להשתמש בה רק בשבת ולקשט אותה עם גליליות ולכן אני חושבת לצפות בגנאש קצת לפני הקישוט,
רציתי לשאול מה דעתך, האם לאחסן את העוגה במקרר בנתיים או להשאיר בחוץ?
תודה :)
יואו.. רק עכשיו ראיתי... אני מניחה שזה מאוחר מדי, אבל למקרה שלא - הייתי משאירה אותה בחוץ, עם מזגן ;-)
מחקמקווה שיצא טעים!
לגבי הגבישי סוכר, האם "סוכר נבט טבעי" נחשב גם לגבישי סוכר?
השבמחקהאם כדאי לנסות קודם בלעדיהם?
אני לא יודעת מה זה סוכר נבט טבעי, ולכן אין לי מושג.
מחקעדיף לנסות בפעם הראשונה בלי לדעתי.
שאלה לגבי הגבישי סוכר, זה נשמע מעניין. האם סוכר נבט טבעי נחשב לגבישי סוכר?
השבמחקהאם כדאי בפעם הראשונה לאפות ללא הגבישים?
נחמה, זו הפעם המי סופר בכלל, שהכנתי את העוגה המדהימה ששיתפת. אולם הפעם נגמר לי הקקאו האם אפשרי להתשמש בשוקולית?
השבמחקעדיף שלא... :) יש בה הרבה סוכר אז עדיף שיהיה הניגוד של הקקאו המריר.
מחקשמחה שאת אוהבת אותה :)
הי נחמה, תודה רבה על המתכון! ! רציתי לשאול- אם אני מכינה את העוגה בחמישי בערב אבל מגישה אותה רק בשישי בצהריים- כדאי להשאיר אותה לילה במקרר או שהיא תשרוד בחוץ עד ההגשה בצהרי שישי? לא רוצה שהעוגה תתקשה. ..
השבמחקתודה!
בחוץ, בחוץ ורק בחוץ! :)
מחקהמלצה אישית: את הגאנש תכיני מראש, אבל אל תשפכי על העוגה, אלא תשמרי בכלי שאפשר לחמם במיקרו, ותשימי אותו במקרר עד ההגשה. קצת לפני ההגשה תחממי כמה שניות ותשפכי על העוגה.
תהנו! :)
הכנתי את העוגה אתמול ו....קצרתי תישבוחות והלל על העוגה,והתענגות אין סופי כ״עוגה של פעם״ למרות שהשארתי אותה רק שעתיים ב״אמבט הזעה״ יצאה רכה ונימוחה,שאפו על המתכון😀 חייבת לציין שהסיפור הנלווה רק משבח לעילא ועילא את העוגה ומתבל אותה בזיכרונות נפלאים של כל אחד מאמא..
השבמחקהכנתי את העוגה אתמול ו.... קצרתי מחמאות תישבוחות עלה נימוחות שמפנקת את החיך בעונג,על טעם״של פעם״ למרות שהשארתי אותה באמבט ״הזעה״רק שעתיים...😃ואציין שהסיפור רק משבח ומתבל בזיכרונות נפלאים של כל אחד ואחת מאמא..
השבמחקתודה מקרב לב! :)
מחקאהבתי את המתכון העוגה יצאה נפלא
השבמחקתודה רבה!
מחקהי, קודם כל יש לך בלוג מקסים ונוגע ללב!!
השבמחקרציתי לשאול האם ניתן לאפות את העוגה ולאחר שמצטנן לאחסן במקרר כמה ימים והאם זה נשאר מספיק טוב וטרי?
(זה לכבוד אורחים שלי שמגיעים בעוד יומיים..) והאם ניתן להקפיא? מה עדיף? תווודה
תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
מחקהי יש לך בלוג מקסים ומרגש :)
השבמחקיש לי בבקשה שאלה חשובה, אני יכולה להקפיא את העוגות עד חמישי ואז להפשיר בחוץ וזה ישמר כמו שצריך?
את העוגה הזו לא כדאי להקפיא. עדיף להכין יום לפני, לתת לה "להזיע" תחת הניילון הנצמד, להכין את הגנאש (הציפוי) בכלי נפרד ולשפוך על העוגה סמוך להגשה. (אפשר לחמם כמה שניות במיקרו אם הוא מתקשה).
מחקהתרגשתי, ניסיתי ושוב התרגשתי כי היתה לעוגה טעם של ילדות. תודה!
השבמחקהיי,
השבמחקתודה רבה על בלוג נפלא ומתכונים נהדרים.
אני רוצה להכין את העוגה ביום שלישי בערב ולהגיש אותה ביום רביעי בערב הבנתי מתשובותייך להשאיר את העוגה בחוץ, להכין את הגנאש לאחסן במקרר ולחמם ללשפוך על העוגה לפני ההגשה.
האם להשאיר אותה עד לפני ההגשה עם בניילון הנצמד?
האם זה לא יותר מידי זמן כמעט יום שלם בחוץ?
תודה רבה :-)
כל עוד היא בלי הגנאש - אין בעיה. ובחורף אפשר גם להשאיר אותה בחוץ עם הגנאש. :) תהנו!
מחקטוב אני מקווה שתוכלי להציל אותי...הכנתי את העוגה מכיוון שהיא נראת מדהים ובלי יותר מידי מקום לטעויות. עכשיו..משום מה יש עליה סדקים ומתוכם יוצאת בלילה. היא כרגע יושבת בתוך הניילון הנצמד ובתכנון שלי להשאיר אותה ככה עד הבוקר..האם היא תסתדר עד אז וכביכול תמשיך "להתבשל" או שלהחזיר אותה לתנור ? או שאבוד ופשוט לזרוק ? תודה מראש !!
השבמחקטוב אני מקווה שתוכלי להציל אותי...הכנתי את העוגה מכיוון שהיא נראת מדהים ובלי יותר מידי מקום לטעויות. עכשיו..משום מה יש עליה סדקים ומתוכם יוצאת בלילה. היא כרגע יושבת בתוך הניילון הנצמד ובתכנון שלי להשאיר אותה ככה עד הבוקר..האם היא תסתדר עד אז וכביכול תמשיך "להתבשל" או שלהחזיר אותה לתנור ? או שאבוד ופשוט לזרוק ? תודה מראש !!
השבמחקהי, אני מניחה שמאוחר מדי... איך יצא?
מחקהי יקירתי,
השבמחקנתקלתי בבלוג שלך אתמול במקרה.
מודה שלא הכרתי אותו קודם.
הכנתי את העוגה הזו לשבת והיא העוגת שוקולד (בהא הידיעה) הכי הכי טעימה שהכנתי אי פעם (אם לא מחשיבים בראוניז). אני הולכת לאמץ אותה כעוגת ימי ההולדת של הילדים. כולם התעלפו ממנה. היא רכה, עסיסית, עשירה ונפלאה. עשית לנו את השבת. תודה רבה 😘
תודה רבה, קרן :) שימחת את ליבי!
מחקעם כזה הסבר מושקע ומפורט, איך אפשר שלא להכין??
השבמחקמנסה בשישי
עם כזה הסבר מושקע ומפורט, איך אפשר שלא להכין??
השבמחקמנסה בשישי
נחמה שלום! האם זה גם עובד עם כל דבר אחר ששומר את האדים כמו נייר כסף...?
השבמחקנחמה שלום! האם הטריק עובד עם כל דבר ששומר את האדים כמו נייר כסף..? תודה:)
השבמחקלא ניסיתי ואני לא מנסה... עם הצלחות לא מתווכחים :)
מחקהמתכון נראה מעולה.
השבמחקאני שוקלת להוסיף שכבת קרם על בסיס פודינג באמצע העוגה.
נראה לך שזה יהיה יותר מדי או שזה דווקא יכול להוסיף?
תודה :)
הי שקד,
מחקאני חוששת שזה לא יעבוד, ייחודה של העוגה הזו הוא ברכות הנפלאה שלה. אני לא מאמינה שהיא תחתך לך בצורה מושלמת באמצע.
היי נחמה אני רוצה להכין את העוגה לכמות גדולה של אנשים האם להכפיל את כל המצרכים ב-2?
השבמחק2,3,4... תלוי כמה גדולה את רוצה אותה :)
מחקתהני!
התרגשתי מאד לקרוא את הפוסט, כל כך מזדהה, במיוחד שאיבדנו גם את החבר הכי קרוב שלי לפני כחצי שנה, אבי היקר, שהיה מעורב כל כך בחיי משפחתי וילדיי, עד עכשיו אנו מנסים להתאושש, אני כל כך גאה בך ושולחת לך חיבוק דב, חם ואוהב לצעד האמיץ והאדיר שעשית כשהחלטת לא לבטל את החתונה ולהילחם בזה ולהמשיך לשמוח, אני מאמינה שזה מה שגם אמך הייתה רוצה וגם אם קשה לפעמים, שוחחי עמה, היא תמיד לידך מקשיבה לך, גם אם אינה נראית, אגדיל ואומר שהם נמצאים תמיד בתוך ליבנו וילוו אותנו בכל מהלך בחיינו, בטוב וברע.
מחקטוב אחרי הבכי והפוסט המרגש שלך, אשאל לגבי גובה העוגה: אם אכין אותה בתבנית 22-20 האם היא תתפרק יותר עקב הגובה? האם זה מתאים בכלל? יש לי תבנית 23/35 פיירקס, האם היא תצא נמוכה מדי, האם להכפיל? או שאין צורך... תודה על בלוג מבורך זה :-)
תודה רבה על כל מה שכתבת.
מחקהעוגה לא תתפרק עקב הגובה, אבל זו לא עוגה שניתן לחלץ מתבנית. היא רכה מדי.
בהצלחה ושוב תודה :)
שלום נחמה, אם אני רוצה שהעוגה תשתמר עד יום ראשון (עוד יומיים), איפה כדאי לאחסן אותה, והאם זה בכלל אפשרי ? או שלאפות חדשה ?
השבמחקתודה ושבת שלום
שלום נחמה, אם אני רוצה שהעוגה תשתמר עד יום ראשון (עוד יומיים), איפה הכי כדאי לאחסנה ? והאם זה בכלל אפשרי ?
השבמחקתודה ושבת שלום
נהניתי לקרוא אותך... חיבוק וירטואלי ענק
השבמחקאם אכין אותה בתבנית עגולה ואצפה בדף אכיל - היא תשרוד את זה?
אם כן, מה גודל תבנית עגולה שמומלץ להכין בה?