יום שבת, 9 באפריל 2011

עוגת 2 - ריטואל קבוע שלא ישוב

 היה לה, לאימי המופלאה, ריטואל קבוע, שהיה חוזר על עצמו בכל פעם שהייתי מגיעה אליה עם משהו דרמטי או סתם כזה שדורש עניין וריכוז: תעודת סוף-שנה, טקסט שכתבתי ורציתי להקריא לה, סרטים שערכתי, תמונות שפיתחתי, סיפור מעניין שאני חייבת-חייבת לספר לה  ועוד כהנה וכהנה, שלל חוויות ואירועים.

הייתי מגיעה הביתה, נרגשת כולי, כמהה לחלוק איתה ולשתף אותה והיא היתה אומרת רק משפט אחד:  
"תכיני הכל, אני מכינה קפה ובאה." 
ככה זה. כשצריך להתרכז- צריך להתרכז! היא לא תבשל תוך-כדי והיא לא תסדר, ולא תקפל כביסה, ולא תשטוף כלים. 
היא תכין קפה ותבוא. 
לשבת איתי. 
לבד. 
ולראות מה יש לי להראות לה.


התחתנתי חודשיים בלבד אחרי שאימי נפטרה. ההחלטה לקיים את החתונה לא היתה קלה. למעשה עוד כששכבה על ערש-דווי הבהרתי לכולם שלא מעניין אותי כלום ושאני רוצה לבטל.  
איך אפשר להתחתן בלי אמא שלך? 
אבל אז, ביום השני לשבעה, הבנתי שהאסונות באים עלינו לבד ואת השמחות אנחנו צריכים להביא בעצמינו.
אז הבאנו, ושמחנו מאוד. לפחות ברוב החתונה...

עבר חודש והיינו צריכים לאסוף את אלבומי החתונה המהוללים; שלושה במספר: האלבום הענק שלנו ושני אלבומי הורים.
לא יכולתי לשאת את המחשבה שאני אקבל את אלבום החתונה ולא מייד אסע אליה, רק כדי לשמוע את המשפט שאני כל כך מתגעגעת אליו- "תכיני הכל, אני מכינה קפה ובאה". כל הזמן דמיינתי את עצמי מחכה לה בסלון,  "מכינה את האלבום" (מה יש כבר להכין?!) וממתינה לה שתבוא ותסתכל באותן התמונות שוב ושוב.


ולמה נזכרתי בזה? כי לצד הקפה שהיא היתה מכינה תמיד היתה גם עוגה. לא ברור למה היא לא היתה אומרת "אני מכינה קפה ועוגה ובאה", אבל ככה זה. העוגה תמיד היתה שם, כי אין דבר כזה שבמקרר של אמא  שלי, בכל רגע נתון, לא תהיה עוגה אחת לפחות (מעשה ידיה להתפאר).

מבין כל העוגות הטעימות של אמא שלי, את זו שאביא היום אני אוהבת במיוחד. לכאורה, מרשימת המרכיבים עלולים לחשוב שמדובר בעוגה סתמית להחריד.
אבל לא. זו עוגה רכה מאוד מאוד, ממש נמסה בפה, ולו רק בזכות טריק אחד פשוט, שעושה את כל ההבדל.
אה, וגם השם שלה נחמד. "עוגת 2". למה 2? כי מכל המרכיבים צריך 2. (טוב נו, כמעט מכולם...)
עוגת 2 - עוגת שוקולד עסיסית ומופלאה, שאין דברים כאלה!
(מוקדש באהבה גדולה ל'תום מאיר'...)


החומרים הדרושים לתבנית בגודל 20X30


2   כוסות סוכר
2   כוסות קמח תופח או 2 כוסות קמח רגיל ו-2 כפיות אבקת אפייה
2   שקיות סוכר וניל
2   כוסות מים
2   ביצים
3/4 כוס שמן (צמחי, לא שמן זית חס ושלום...)
4  כפות אבקת קקאו (אמיתי, לא שוקולית!)


לקרם האלוהי - פשוט גנאש :-)
250   מ"ל שמנת מתוקה (קופסא אחת)
200   גרם שוקולד מריר


לטריק:
ניילון נצמד.


הוראות הכנה:
1.   לקערת המיקסר שופכים את כל החומרים (מלבד הניילון הנצמד ;-))
2.   מערבלים היטב. תכל'ס, אפשר גם עם מטרפה. אבל אם יש מכשיר שיעבוד במקומכם, אז למה לא?
3.   שופכים את התערובת לתבנית משומנת ואופים 40-45 דקות בטמפ' של 180 מעלות.


4.   פה מגיע הטריק שהוא-הוא מהות העוגה: מייד בתום האפייה מוציאים מהתנור ועוטפים את העוגה בניילון נצמד. נותנים לה "להזיע" כמה שעות עד שהיא נהיית לחה ומשובחה מהאדים של עצמה. שימו לב: אסור, בשלב זה, להכניס אותה למקרר.
5.   אחרי 3-4 שעות מכינים את הקרם: מביאים שמנת לסף רתיחה, מוסיפים את השוקולד המריר, ממתינים דקה-שתיים וטורפים במרץ עד לקבלת קרם חלק וטעים.
6.   שופכים את הקרם על העוגה וזהו. אפשר לאכול מייד ואפשר לשמור לאח"כ. לא מומלץ להכניס אותה למקרר.  טוב לה בחוץ. כן, גם לשמנת שבקרם.


שידרוגים ושכלולים למיטיבי לכת: 
1.   מומלץ להוסיף סוכר גבישי. אני מעדיפה את הגבישים הגדולים יחסית. הם נותנים קראנצ'יות קסומה (אנשים ינסו לנחש במה מדובר ומעטים יצליחו לעלות על הטריק :-)). אין צורך להפחית בכמות הסוכר. אפשר להוסיף אותם ישירות לבלילה, אך אני מעדיפה לפזר אותם מלמעלה אחרי ששופכים את הבלילה לתבנית ויש עליהם שליטה.
 סוכר גבישי גדול:


עוגת 2 על שום מה? 
על שום שתי הביצים שיש בה
ועל שום שתי כוסות הסוכר
שתי שקיות הסוכר-וניל
ושתי כוסות הקמח
 
קקאו לבבי:
(או סתם משחקי אור וצל)
מכניסים את כל החומרים לקערת המיקסר
מייד כשהיא יוצאת מהתנור- מלבישים אותה בניילון נצמד
 
ולאט לאט היא מתחילה להזיע...
כעבור כמה שעות מסירים את הניילון הנצמד, 
מסתכלים בהשתאות על שבבי הסוכר ומתפנים להכין את הקרם
בתור התחלה- פותחים את השמנת המתוקה
ומביאים אותה לסף רתיחה
 
מסירים מהאש ומסיפים את השוקולד
 
נותנים לשוקולד לנוח בשמנת החמה
ומתחילים לטרוף במרץ


 
 
 עד לקבלת גוון חום יפה, אחיד ומבריק
שופכים את הקרם על העוגה
משתדלים לא להשאיר אף טיפה בקלחת
וזהו. 
אפשר בכיף לסדר בעטרות נייר ואפשר גם סתם ככה בתבנית

99 תגובות:

  1. אנונימי09 אפריל, 2011

    את פשוט מדהימה!!

    השבמחק
  2. אנונימי17 אפריל, 2011

    מרגש ביותר ונראה פשוט מעולה!

    השבמחק
  3. ככה יפה?
    לגרום לי לבכות ככה?
    ולגרום לי חשק בלתי נשלט לאפות חמץ בפסח?
    הבלוג שלך תמיד מזכיר לי כמה אני מעריכה את אמא שלי, עם כל כמה שהיא גורמת לי לטפס על הקירות...
    צילומים מדהימים, עוגה מדהימה,
    את כישרון שלא נגמר.
    חן.

    השבמחק
  4. אנונימי31 מאי, 2011

    הי,

    בכמה מעלות צריך לאפות את העוגה?

    השבמחק
  5. 180 מעלות.
    לא לשכוח את הנילון הנצמד! בלעדיו העוגה הזו לא שווה דבר וחצי דבר! :)

    השבמחק
  6. אנונימי18 יוני, 2011

    הי,
    כמה שוקולד צריך לציפוי?

    השבמחק
  7. 200 גרם שוקולד ו250 מ"ל שמנת מתוקה.

    השבמחק
  8. אנונימי23 נובמבר, 2011

    נחמה'לה הבלוג שלך מקסים ומרגש!
    ניסיתי לעשות את העוגה אך היא יצאה לי יבשה מידי, האם יתכן שצריך מים? במתכון שכתבת אין מים, אך בדף המתכון המדהים של אמך יש. מה פיספסתי?

    השבמחק
  9. הי, תודה רבה!! אכן- חובה מים, ותסתכלי טוב... במתכון אצלי מופיעות 2 כוסות מים... :-)
    בהצלחה!

    השבמחק
  10. אנונימי10 ינואר, 2012

    הי,
    המתכון יצא מצוין! תודה רבה.
    יש לי שאלה קטנה לגבי המים - מדובר במים קרים או חמים?

    תודה

    השבמחק
  11. שמחה לשמוע :-)
    מדובר במים בטמפ' החדר :-)

    השבמחק
  12. אנונימי04 מרץ, 2012

    השבוע אנסה את עוגת השתיים ליום הולדתו של בני היקר.
    האם אפשר להשתמש בשמנת צמחית ולא חלבית עבור הקרם??(לרגישי החלב שביננו)
    זה לא יהרוס?

    השבמחק
    תשובות
    1. מזל טוב! זה ממש ממש לא יהרוס, ואפילו לא ירגישו. מניסיון! :)

      מחק
  13. אנונימי17 אפריל, 2012

    הכנתי ליום ההולדת של הבן שלי
    יצא טעייייייים
    תודה

    השבמחק
  14. אנונימי20 אפריל, 2012

    אפשר בתבנית 24 עגולה ?

    השבמחק
    תשובות
    1. בהחלט! :) רק לא לשכוח ניילון נצמד...

      מחק
  15. אנונימי20 אפריל, 2012

    אפשר להכין בתבנית עגולה 24 ?
    א.

    השבמחק
  16. אנונימי26 אפריל, 2012

    שלום רב
    אני רוצה להכין את העוגה ונתקעתי בלי שמנת מתוקה. יש פיתרון לקרם שגם יבוא טוב?

    השבמחק
  17. שלום, שלום! :)
    אם יש לך שמנת חמוצה - אפשר לשלב שמנת חמוצה עם שוקולד חלב מומס ושתי כפות סוכר. יוצא חמצמץ וטעים. אם לא, את יכולה להכין את הקרם מהמתכון הזה:
    http://shovetet.blogspot.com/2011/05/blog-post_23.html
    הוא הרבה פחות מתאים לדעתי, אבל כשאין ברירה - אין ברירה :)
    תהני!

    השבמחק
  18. אנונימי27 אפריל, 2012

    מדוע זקוקים לשתי כוסות סוכר?
    זה נראה לי המון...

    השבמחק
    תשובות
    1. זה המתכון, כפשוטו :)
      את כמובן יכולה לשחק עם הסוכר אם בא לך להפחית. לדעתי, לפחות בפעם הראשונה, כדאי להכין אותה כמו שכתוב ואחר כך, אם באמת תגלי שזה מתוק מדי, להפחית כמויות.
      בהצלחה! :)

      מחק
  19. אנונימי03 מאי, 2012

    אפשר להשאיר ללילה את העוגה עם הניילון?

    השבמחק
  20. אנונימי03 מאי, 2012

    אפשר להשאיר את העוגה עם הניילון ללילה?

    השבמחק
  21. אנונימי25 יוני, 2012

    העוגה נראית מעולה!!!
    מה קורה אם מכניסים את העוגה למקרר? הקרם מתקשה?
    ואם לא מכניסים למקרר, הקרם נוזלי
    או שאפשר לחתוך יפה חתיכות מבלי להתלכלך יותר מדי?
    כלומר, הוא קרם מוצק על העוגה?

    השבמחק
    תשובות
    1. היא לא רק ניראית ;-)
      אם מכניסים למקרר הקרם אכן מתקשה והוא והעוגה הרבה פחות טעימים.
      ממליצה לא להכניס למקרר, אפשר לחתוך בקלות. הן לא ייצאו מושלמות ביופיין, אבל ייראו בהחלט טוב!
      בהצלחה!

      מחק
  22. היי נחמה בוקר טוב.
    ראשית- אני ככ נהנית להכין את המתכונים שלך בגלל שמאחורי כל עוגה- יש סיפור ונשמה, וזה רק גורם לי להתחבר לאוכל שלך יותר.
    שנית, אחרי הרבה זמן שפנטזתי על זה, אתמול בלילה הכנתי את העוגה לכבוד חג האהבה, היום ב05:50 בבוקר כשהיו לי 10 דקות טרם יציאה מהבית לעבודה הכנתי את הגנאש- אין לי דחיית סיפוקים.. הייתי רדומה ושמתי לב שהרתחתי שמנת לבישול 15% ולא צמחית או להקצפה..
    הוספתי מיד מעט חלב וסוכר כי חששתי מהטעם ואת השוקולד והייתי חייבת לצאת מהבית. היום כשאחזור, יש צורך לזרוק את זה ולהכין חדש או שזה לא משנה?
    תודה

    השבמחק
  23. הי טלי :)
    מקווה שאני לא עונה לך מאוחר מדי...
    נראה לי שכדאי להעיף לפח ולהכין חדשה :)
    חג אהבה שמח!

    השבמחק
  24. אנונימי04 אוגוסט, 2012

    כל מתכון מרגש מחדש מחר אנסה אותה גם :)

    השבמחק
  25. היי נחמה,
    אפיתי את העוגה המדהימה הזאת בתבנית מלבנית מס' פעמים ויצאה מדהימה!
    אני רוצה הפעם לאפות בתבנית עגולה 24. חושבת שהיא תתפרק יפה מהתבנית?
    תודה.

    השבמחק
    תשובות
    1. הי ליאת! ממש כיף לשמוע :)
      אני חושבת שהיא לא תתפרק בתבנית עגולה אבל גם לא תשתחרר ממנה בצורה חלקה ומושלמת... היא תשתחרר מהתבנית בצורה... את יודעת... כפרית! :)

      מחק
  26. P-: כפרית זאת הגדרה מעולה. תודה (-:

    השבמחק
  27. היי
    העוגה נפלאה - הכנתי אותה לכבוד יומולדתו של נכדי בן השנה. לא היה לי קקאו בבית אז המסתי 100 גרם שוקולד במקום.
    ורציתי לספר לך שהבת שלי גילתה את הבלוג שלך ושלחה לי את הקישור כי משהו בסיפורים שלך הזכיר לה את הכפר בעמק שבו היא גדלה. אז קראתי, אהבתי, התרגשתי ואישרתי לה שאכן כן, גם אנחנו מאותו הכפר :-)

    השבמחק
    תשובות
    1. אם כך... אז את מכירה את אימי המופלאה, לא?
      אשמח לדעת מי את... אם תרצי לספר :)
      שתהיה שנה טובה!

      מחק
  28. אנונימי05 נובמבר, 2012

    היי,

    הבלוג שלך מקסים ומרגש!!!
    אני קוראת בשקיקה ודומעת מהתרגשות
    זכית באמא מופלאה והיא זכתה בבת מופלאה לא פחות.

    השבמחק
  29. אנונימי19 ינואר, 2013

    היי,
    כל הכבוד על הבלוג המקסים ועל השיתוף במתכוני אמא!
    אני רוצה לנסות ותהיתי האם אפשר בשתי איינגלייש קייק
    ולגבי הכמויות אני בד"כ שוקלת את המצרכים לפי כל מתכון, האם גם כן הכמויות מדוייקת וכוס גרם שווה ל140 גרם וכוס מים ל240 מ"ל?
    תודה מראש!
    כמובן שאשמח אחרי שאקבל את עזרתך ואדווח

    השבמחק
    תשובות
    1. הי :) אפשר באינגליש קייק בשלוש תבניות. וכוס - 250 מ״ל. בהצלחה! :)

      מחק
  30. אנונימי04 מרץ, 2013

    היי ,
    הכנתי את העוגה מספר פעמים ויצאה מעולה! בפעמיים האחרונות משום מה היא יצאה
    שבורה (עם סדקים גדולים לאורך העוגה). יש לך רעיון ממה זה יכול לקרות?
    השתמשתי באותה התבנית בכל הפעמים.
    תודה על מתכון מעולה ועל עוד מתכונים נהדרים וטובים.

    השבמחק
    תשובות
    1. הי,
      לצערי אין לי מושג. אבל כשאת מורחת את הקרם המעולה הם לא נעלמים?

      מחק
  31. אנונימי04 מרץ, 2013

    לא... העוגה ממש נבקעת. בפעם הראשונה מרחתי קרם והיא נראתה קצת מסכנה (אבל טעימה מאד!) בפעם השנייה הפכתי אותה לכדורי שוקולד.

    השבמחק
    תשובות
    1. תנסי להנמיך את הטמפ' ב10 מעלות ולאפות קצת יותר זמן.
      בהצלחה!

      מחק
  32. אנונימי28 מאי, 2013

    העוגה נראית מצויינת ומגרה, אבל
    איך ניילון נצמד לתבנית חמה? זה לא נמס?

    השבמחק
  33. אנונימי20 אוגוסט, 2013

    העוגה נראת מממש טעימה.
    אפשר מעל העוגה להדביק תמונה אכילה?
    באיזה שלב של ההכנה?

    השבמחק
    תשובות
    1. היא באמת טעימה במיוחד ;)
      תניחי את התמונה אחרי שאת מורחת את הקרם, ככה היא תידבק, רק תחכי קצת שיתקרר, לייתר ביטחון.
      מזל טוב!

      מחק
  34. אנונימי21 אוגוסט, 2013

    במידה וארצה להכין בתבנית בגודל 30*40 אצטרך להכפיל את הכמויות?

    השבמחק
  35. אז אחרי ההצלחה המסחררת עם העוגת גבינה, אני ממשיכה ישר לעוגת 2.
    לילד שלי יש יום הולדת בשבוע הבא וצריך להביא עוגה לכתה. האם הכמות מספיקה ל-25 שודדים בכתה א' +מורה+סייעת?
    תודה. מאיה

    השבמחק
    תשובות
    1. אני מתקשה לענות... ממליצה לך להסתכל על התבנית ולראות מה גודל החתיכות שאת רוצה ואם זה מספיק. בהצלחה!

      מחק
  36. אנונימי08 דצמבר, 2013

    עוגה מעולה הכנתי יצאה ניפלאה!!!!!

    השבמחק
  37. אנונימי09 דצמבר, 2013

    הבלוג שלך פשוט נפלא. הכתיבה הקולחת, הגרפיקה המצוינת, והסיפור המרגש (מזכיר לי את הסיפור של אמי).
    המון תודה.

    השבמחק
  38. אנונימי09 דצמבר, 2013

    היי נחמה, נראה נהדר. הולכת לנסות בסוף השבוע. יש לי 2 שאלות: האם הכמות מספיקה לתבנית חד פעמית 23x30 ? והאם במקום מים ניתן להשתמש בחלב?

    השבמחק
    תשובות
    1. הי :) זו באמת עוגה נהדרת ומאוד פשוטה להכנה. אל תוותרי על המים, זה לא ייתן את אותה תוצאה רכה ונהדרת עם חלב.
      לגבי התבנית - זה בדיוק הגודל :)
      תהני!

      מחק
  39. בעיקר ריגשת אותי - אכן יש אמהות נפלאות ומיוחדות שלא שוכחים!

    השבמחק
  40. אנונימי16 מאי, 2014

    הכנתי שבוע שעבר ובני הבית אמרו פה אחד שזו עוגת השוקולד הכי טעימה שהכנתי. היום הכנתי שוב ב-3 תבניות אינגליש קייק. תודה רבה על שיתוף המתכון.

    השבמחק
    תשובות
    1. אח, איזה כיף לקרוא כזו תגובה! תודה שכתבת לי :)

      מחק
  41. אנונימי19 יוני, 2014

    היי נחמה!
    הכנתי את העוגה היום (בנתיים טעמתי מהשאריות שברחו מהתבנית... יצא מעולה!)
    אני רוצה להשתמש בה רק בשבת ולקשט אותה עם גליליות ולכן אני חושבת לצפות בגנאש קצת לפני הקישוט,
    רציתי לשאול מה דעתך, האם לאחסן את העוגה במקרר בנתיים או להשאיר בחוץ?
    תודה :)

    השבמחק
    תשובות
    1. יואו.. רק עכשיו ראיתי... אני מניחה שזה מאוחר מדי, אבל למקרה שלא - הייתי משאירה אותה בחוץ, עם מזגן ;-)
      מקווה שיצא טעים!

      מחק
  42. אנונימי26 יוני, 2014

    לגבי הגבישי סוכר, האם "סוכר נבט טבעי" נחשב גם לגבישי סוכר?
    האם כדאי לנסות קודם בלעדיהם?

    השבמחק
    תשובות
    1. אני לא יודעת מה זה סוכר נבט טבעי, ולכן אין לי מושג.
      עדיף לנסות בפעם הראשונה בלי לדעתי.

      מחק
  43. אנונימי26 יוני, 2014

    שאלה לגבי הגבישי סוכר, זה נשמע מעניין. האם סוכר נבט טבעי נחשב לגבישי סוכר?
    האם כדאי בפעם הראשונה לאפות ללא הגבישים?

    השבמחק
  44. אנונימי24 יולי, 2014

    נחמה, זו הפעם המי סופר בכלל, שהכנתי את העוגה המדהימה ששיתפת. אולם הפעם נגמר לי הקקאו האם אפשרי להתשמש בשוקולית?

    השבמחק
    תשובות
    1. עדיף שלא... :) יש בה הרבה סוכר אז עדיף שיהיה הניגוד של הקקאו המריר.
      שמחה שאת אוהבת אותה :)

      מחק
  45. אנונימי26 אוגוסט, 2014

    הי נחמה, תודה רבה על המתכון! ! רציתי לשאול- אם אני מכינה את העוגה בחמישי בערב אבל מגישה אותה רק בשישי בצהריים- כדאי להשאיר אותה לילה במקרר או שהיא תשרוד בחוץ עד ההגשה בצהרי שישי? לא רוצה שהעוגה תתקשה. ..
    תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. בחוץ, בחוץ ורק בחוץ! :)
      המלצה אישית: את הגאנש תכיני מראש, אבל אל תשפכי על העוגה, אלא תשמרי בכלי שאפשר לחמם במיקרו, ותשימי אותו במקרר עד ההגשה. קצת לפני ההגשה תחממי כמה שניות ותשפכי על העוגה.
      תהנו! :)

      מחק
  46. הכנתי את העוגה אתמול ו....קצרתי תישבוחות והלל על העוגה,והתענגות אין סופי כ״עוגה של פעם״ למרות שהשארתי אותה רק שעתיים ב״אמבט הזעה״ יצאה רכה ונימוחה,שאפו על המתכון😀 חייבת לציין שהסיפור הנלווה רק משבח לעילא ועילא את העוגה ומתבל אותה בזיכרונות נפלאים של כל אחד מאמא..

    השבמחק
  47. הכנתי את העוגה אתמול ו.... קצרתי מחמאות תישבוחות עלה נימוחות שמפנקת את החיך בעונג,על טעם״של פעם״ למרות שהשארתי אותה באמבט ״הזעה״רק שעתיים...😃ואציין שהסיפור רק משבח ומתבל בזיכרונות נפלאים של כל אחד ואחת מאמא..

    השבמחק
  48. אנונימי03 ספטמבר, 2014

    אהבתי את המתכון העוגה יצאה נפלא

    השבמחק
  49. הי, קודם כל יש לך בלוג מקסים ונוגע ללב!!
    רציתי לשאול האם ניתן לאפות את העוגה ולאחר שמצטנן לאחסן במקרר כמה ימים והאם זה נשאר מספיק טוב וטרי?
    (זה לכבוד אורחים שלי שמגיעים בעוד יומיים..) והאם ניתן להקפיא? מה עדיף? תווודה

    השבמחק
  50. אנונימי08 ספטמבר, 2014

    הי יש לך בלוג מקסים ומרגש :)
    יש לי בבקשה שאלה חשובה, אני יכולה להקפיא את העוגות עד חמישי ואז להפשיר בחוץ וזה ישמר כמו שצריך?

    השבמחק
    תשובות
    1. את העוגה הזו לא כדאי להקפיא. עדיף להכין יום לפני, לתת לה "להזיע" תחת הניילון הנצמד, להכין את הגנאש (הציפוי) בכלי נפרד ולשפוך על העוגה סמוך להגשה. (אפשר לחמם כמה שניות במיקרו אם הוא מתקשה).

      מחק
  51. אנונימי05 נובמבר, 2014

    התרגשתי, ניסיתי ושוב התרגשתי כי היתה לעוגה טעם של ילדות. תודה!

    השבמחק
  52. אנונימי07 נובמבר, 2014

    היי,
    תודה רבה על בלוג נפלא ומתכונים נהדרים.
    אני רוצה להכין את העוגה ביום שלישי בערב ולהגיש אותה ביום רביעי בערב הבנתי מתשובותייך להשאיר את העוגה בחוץ, להכין את הגנאש לאחסן במקרר ולחמם ללשפוך על העוגה לפני ההגשה.
    האם להשאיר אותה עד לפני ההגשה עם בניילון הנצמד?
    האם זה לא יותר מידי זמן כמעט יום שלם בחוץ?
    תודה רבה :-)

    השבמחק
    תשובות
    1. כל עוד היא בלי הגנאש - אין בעיה. ובחורף אפשר גם להשאיר אותה בחוץ עם הגנאש. :) תהנו!

      מחק
  53. אנונימי22 ינואר, 2015

    טוב אני מקווה שתוכלי להציל אותי...הכנתי את העוגה מכיוון שהיא נראת מדהים ובלי יותר מידי מקום לטעויות. עכשיו..משום מה יש עליה סדקים ומתוכם יוצאת בלילה. היא כרגע יושבת בתוך הניילון הנצמד ובתכנון שלי להשאיר אותה ככה עד הבוקר..האם היא תסתדר עד אז וכביכול תמשיך "להתבשל" או שלהחזיר אותה לתנור ? או שאבוד ופשוט לזרוק ? תודה מראש !!

    השבמחק
  54. אנונימי22 ינואר, 2015

    טוב אני מקווה שתוכלי להציל אותי...הכנתי את העוגה מכיוון שהיא נראת מדהים ובלי יותר מידי מקום לטעויות. עכשיו..משום מה יש עליה סדקים ומתוכם יוצאת בלילה. היא כרגע יושבת בתוך הניילון הנצמד ובתכנון שלי להשאיר אותה ככה עד הבוקר..האם היא תסתדר עד אז וכביכול תמשיך "להתבשל" או שלהחזיר אותה לתנור ? או שאבוד ופשוט לזרוק ? תודה מראש !!

    השבמחק
    תשובות
    1. הי, אני מניחה שמאוחר מדי... איך יצא?

      מחק
  55. הי יקירתי,
    נתקלתי בבלוג שלך אתמול במקרה.
    מודה שלא הכרתי אותו קודם.
    הכנתי את העוגה הזו לשבת והיא העוגת שוקולד (בהא הידיעה) הכי הכי טעימה שהכנתי אי פעם (אם לא מחשיבים בראוניז). אני הולכת לאמץ אותה כעוגת ימי ההולדת של הילדים. כולם התעלפו ממנה. היא רכה, עסיסית, עשירה ונפלאה. עשית לנו את השבת. תודה רבה 😘

    השבמחק
  56. עם כזה הסבר מושקע ומפורט, איך אפשר שלא להכין??
    מנסה בשישי

    השבמחק
  57. עם כזה הסבר מושקע ומפורט, איך אפשר שלא להכין??
    מנסה בשישי

    השבמחק
  58. נחמה שלום! האם זה גם עובד עם כל דבר אחר ששומר את האדים כמו נייר כסף...?

    השבמחק
  59. נחמה שלום! האם הטריק עובד עם כל דבר ששומר את האדים כמו נייר כסף..? תודה:)

    השבמחק
    תשובות
    1. לא ניסיתי ואני לא מנסה... עם הצלחות לא מתווכחים :)

      מחק
  60. המתכון נראה מעולה.
    אני שוקלת להוסיף שכבת קרם על בסיס פודינג באמצע העוגה.
    נראה לך שזה יהיה יותר מדי או שזה דווקא יכול להוסיף?
    תודה :)

    השבמחק
    תשובות
    1. הי שקד,
      אני חוששת שזה לא יעבוד, ייחודה של העוגה הזו הוא ברכות הנפלאה שלה. אני לא מאמינה שהיא תחתך לך בצורה מושלמת באמצע.

      מחק
  61. היי נחמה אני רוצה להכין את העוגה לכמות גדולה של אנשים האם להכפיל את כל המצרכים ב-2?

    השבמחק
    תשובות
    1. 2,3,4... תלוי כמה גדולה את רוצה אותה :)
      תהני!

      מחק
    2. אנונימי01 יולי, 2017

      התרגשתי מאד לקרוא את הפוסט, כל כך מזדהה, במיוחד שאיבדנו גם את החבר הכי קרוב שלי לפני כחצי שנה, אבי היקר, שהיה מעורב כל כך בחיי משפחתי וילדיי, עד עכשיו אנו מנסים להתאושש, אני כל כך גאה בך ושולחת לך חיבוק דב, חם ואוהב לצעד האמיץ והאדיר שעשית כשהחלטת לא לבטל את החתונה ולהילחם בזה ולהמשיך לשמוח, אני מאמינה שזה מה שגם אמך הייתה רוצה וגם אם קשה לפעמים, שוחחי עמה, היא תמיד לידך מקשיבה לך, גם אם אינה נראית, אגדיל ואומר שהם נמצאים תמיד בתוך ליבנו וילוו אותנו בכל מהלך בחיינו, בטוב וברע.
      טוב אחרי הבכי והפוסט המרגש שלך, אשאל לגבי גובה העוגה: אם אכין אותה בתבנית 22-20 האם היא תתפרק יותר עקב הגובה? האם זה מתאים בכלל? יש לי תבנית 23/35 פיירקס, האם היא תצא נמוכה מדי, האם להכפיל? או שאין צורך... תודה על בלוג מבורך זה :-)

      מחק
    3. תודה רבה על כל מה שכתבת.
      העוגה לא תתפרק עקב הגובה, אבל זו לא עוגה שניתן לחלץ מתבנית. היא רכה מדי.
      בהצלחה ושוב תודה :)

      מחק
  62. שלום נחמה, אם אני רוצה שהעוגה תשתמר עד יום ראשון (עוד יומיים), איפה כדאי לאחסן אותה, והאם זה בכלל אפשרי ? או שלאפות חדשה ?
    תודה ושבת שלום

    השבמחק
  63. שלום נחמה, אם אני רוצה שהעוגה תשתמר עד יום ראשון (עוד יומיים), איפה הכי כדאי לאחסנה ? והאם זה בכלל אפשרי ?
    תודה ושבת שלום

    השבמחק
  64. אנונימי04 ספטמבר, 2019

    נהניתי לקרוא אותך... חיבוק וירטואלי ענק
    אם אכין אותה בתבנית עגולה ואצפה בדף אכיל - היא תשרוד את זה?
    אם כן, מה גודל תבנית עגולה שמומלץ להכין בה?

    השבמחק

זה אולי נראה מסובך לכתוב תגובה- אבל זה לא :-)
ביחרו לעצמכם שם או הגדירו "אנונימי", כתבו תגובה, ליחצו על "פרסם הערה" והקישו את צירוף האותיות שיינתן לכם. זהו! התגובה נשלחה :-)