יום ראשון, 18 במרץ 2012

נודלס / פתאי עם עוף בצבע אדום לוהט - אזכרה שנייה וגעגועים קשים מנשוא

מוקדש באהבה אינסופית לסילה, חברתי הה-ר-י-ו-נ-י-ת!!








כבר שנתיים שכשאני מבשלת בימי שישי אני נתקפת בעצב. תמיד מתחשק לי להתקשר לאימי המופלאה ותמיד אין לי למי.
וביום שישי אחד, בדיוק כשנתקפתי בעצב המוכר, כשהכנתי שני תבשילים חדשים שממש רציתי לספר עליהם לאמא שלי, פתאום שמעתי ברדיו שיר של חוה אלברטשיין שלא הכרתי. שמעתי ופרצתי בבכי.



כבר שנתיים ארוכות שאני מתגעגעת.
שנתיים שאמא שלי חסרה לי בכל רגע. שנתיים שאמא שלי חסרה לי כשאני יוצאת להביא לי ארוחת צהריים ובא לי לספר לה מה עובר עלי. שנתיים שהיא חסרה לי כשטוב לי. כשרע לי. כשמשעמם לי. כשאני עושה משהו חדש ואין לי למי לספר ואין מי שתאמר כמה היא גאה בי.

כבר שנתיים שאמא שלי לא איתי, אבל כבר שנתיים שמי שסובב אותי לא מרגיש בזה. לשמחתי, אין לי בעייה לדבר עליה ואין יום שאני לא מזכירה אותה לפחות פעם אחת. אם זה להגיד: "אמא שלי היתה תולה אותי אם הייתי מתנהגת ככה", כשאני מדברת על קטע מ"האח הגדול", או אם זה "אמא שלי הסיעה כל היום ארבעה ילדים הלוך וחזור ולא קיטרה", כשאני שומעת אימהות מתוסכלות על זה שהלך להן הערב בגלל חוג אחד.

לפני כמה חודשים אמרתי לגילי, ה-חברה שלי, ש"אוטוטו שנתיים, היית מאמינה?" והיא אמרה שאיך תאמין, ואנחנו כל היום מזכירות אותה וכל היום מדברות עליה והיא כאילו כל הזמן פה, חיה איתנו.
וזה עשה לי טוב. כי אני כמעט שלא בוכה אבל אני נורא מתגעגעת...
מתגעגעת ומנסה להתגבר על הגעגועים בכך שאני מדברת עליה שוב ושוב. מזכירה אותה כל יום. והיא חיה בתוכי. אני שומעת אותה בראש כל הזמן ומנסה לדמיין מה היתה אומרת ואיך היתה מגיבה.
ואני כמעט ולא בוכה, אני רק, נורא, מתגעגעת.


נודלס עם עוף בצבע אדום לוהט




החומרים הדרושים
200  גרם נודלס- איטריות ביצים.
1      כף שמן
2      בצלים גדולים פרוסים לרצועות
4      שיני שום קצוצות דק או כתושות 
300  גרם חזה עוף חתוך לקוביות
תבלינים: 
1/4   כוס סויה
3      כפות סוכר חום
1      כף פפריקה מתוקה
מעט פלפל שחור
הוראות הכנה:
1.    מכניסים את הנודלס לסיר עם מים רותחים ומבשלים עד שהם רכים (אבל לא יותר מדי). מסננים.
1.    מטגנים את הבצל במחבת עד שהוא שקוף. מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים עוד כחצי דקה-דקה (זהירות שלא יישרף!).
2.    מוציאים את הבצל לקערה נפרדת ומטגנים את קוביות העוף עד שהן מעט זהובות. במידה וחסר שמן- מוסיפים מעט.  
3.    מחזירים את הבצל והשום למחבת ומחממים קלות. בינתיים מערבבים בקערה את כל התבלינים. 
4.    שופכים את תערובת התבלינים למחבת ומערבבים היטב.
5.    מוסיפים את הנודלס, מערבבים היטב עד שהם אדומים ויפים.
 
 




   

29 תגובות:

  1. אנונימי18 מרץ, 2012

    כל כך מרגש ונוגע ללב מאוד מוכשרת !

    השבמחק
  2. אנונימי18 מרץ, 2012

    את לא נורמלית,
    כמעט נתתי ביס לטלפון.
    מתי את עושה לנו כזה צהרים ?
    אני תורם את המשרד ואת הקינוח הרגיל

    השבמחק
    תשובות
    1. תזכיר לי מה הקינוח הרגיל..? זו לא אני שבד"כ מביאה קינוחים? ;-)

      מחק
  3. אוכל טוב מנחם

    השבמחק
  4. השיר הזה קורע לי את הלב בכל פעם מחדש. אני מכירה אותו שנים ועדיין בוכה בכל פעם.

    השבמחק
  5. כל כך מבינה ומזדהה איתך
    אבל את יודעת לפרוט את הרגשות שלך ואני לא
    אימי נפטרה לפני שנה וחצי

    השבמחק
  6. אנונימי19 מרץ, 2012

    את מרגשת אותי כל פעם מחדש.
    תודה על עוד מתכון נפלא!!!
    האתר שלך מושך אותי אל המטבח.
    שאלה קטנה - כמה פטריות לשים והאם נראה שגם כרוב יכול להתאים?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה :)
      סלחי לי על חוסר המקצועיות המשווע- הפטריות נכנסו בטעות. אין פטריות במתכון הזה, אף על פי שזה יכול להיות נהדר. וכן, גם כרוב למי שאוהב :) תכל'ס, כמו כל מוקפץ- מה שאת את אוהבת הולך!

      מחק
  7. מרגשת כ"כ...

    השבמחק
  8. אנונימי19 מרץ, 2012

    פשוט להתמוגג נראה מצויין.

    אני לפני האטריות מקפיצה 1/2 כרוב חתוך ל"אטריות" אפשר בסוף גם בצל ירוק קצוץ.

    תודה רבה לך

    השבמחק
  9. אהובתי! תודה על הקדשת הפוסט המרגש... אני כמובן הולכת להכין את זה בקרוב, עם הזכרון המתוק על פעם שהיינו חיילות וכשבאתי אלייך אחרי עוד יום ארוך בחוליה אימך המופלאה (!באמת אין דרך טובה יותר לתאר אותה!)הכינה לנו את הנודלס האלה ואני התענגתי על כל ביס ועל האוירה הנעימה במטבח הצבעוני שהיא ניהלה ביד רמה...אישה נדירה.
    אוהבת אותך כל כך!

    השבמחק
  10. איילה20 מרץ, 2012

    כמה את מרגשת.
    בא לי לחבק אותך.
    והשיר - מכירה אותו וכל פעם מחדש גורם לגעגועים למה שלא יחזור.

    עשיתי את הנודלס האלה אתמול לארוחת ערב משפחתית. במקום חזה עוף שמתי פרגיות (זה מה שהיה בבית). יצא מדהים. נגמר בשנייה.

    תודה על השיתוף. איילה.

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה כיף לשמוע! פרגיות זה ללא ספק יותר טעים :)

      מחק
  11. כרגיל, נפלא לקרוא אותך. אולי יש בזה נחמה, שאנשים זרים חולקים איתך, דרך הקריאה, את חוויית הגעגועים..?

    השבמחק
    תשובות
    1. בטח שיש...
      אבל הנחמה הכי גדולה, ככל שעקומת הגוגלאנליסט עולה לה מעלה, היא הידיעה, שאמא שלי לא נעלמת אל תהומות הנשייה, אלא ממשיכה להתקיים ואנשים ממשיכים להכיר אותה. גם אם מעולם לא פגשו בה...
      תודה יקירה.

      מחק
  12. פרנצסקה שלי23 ינואר, 2013

    נחמה!!!
    היום הכנתי את הנודלס שלך ואני מתמוגגת מכל מתכון!
    הכל מדויק להפליא, טעים ביותר ופשוט!!!
    אין כמו הבלוג שלך, כשאני מחפשת מתכון הדבר הראשון זה לבדוק אם העלית מתכון כזה לבלוג שלך.
    כבר מזמן בא לי נודלס כמו במסעדות אבל לא ידעתי להכין ובזכותך גיליתי כמה זה פשוט וקל להכנה ומאוד מאוד טעים!
    תודה על עוד מתכון נהדר...
    ואני מחכה לעוד מתכונים, כבר אמרתי לך :-)

    השבמחק
  13. אנונימי23 אוגוסט, 2013

    האם אפשר להחליף את קוביות העוף בסייטן?

    השבמחק
    תשובות
    1. מעולם לא ניסיתי, אבל אני מאמינה שלא תהיה בעיה.

      מחק
  14. אנונימי29 אוגוסט, 2013

    ערב שבת קדם ראש השנה - כולנו נאכל את הפתאי שכל כך התגעגענו אליו...

    השבמחק
  15. אנונימי30 אוגוסט, 2013

    נחמה,
    ניסיתי את המתכון שלך עכשיו. יצא מעולה!! מזדהה עם עניין הגעגועים..אבי נפטר לפני 10 חודשים וזה לא נהיה יותר קל, אולי דווקא להפך
    שבת שלום ותודה

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה שכתבת. אני שמחה שאהבת את המתכון.
      זה לא נהיה יותר קל, אבל אני לא חושבת שזה נהיה יותר קשה. פשוט מתרגלים. אין מילה אחרת... משתתפת בצערך הנורא :( שבת שלום.

      מחק
  16. אנונימי10 ספטמבר, 2013

    נחמה, ניסיתי עכשיו את המתכון...כל כך פשוט וכל כך טעים! הכל נחטף, איזה כייף שיש לי עוד מתכון לגיוון במהלך השבוע ובמיוחד לאימהות עובדות שקצרות בזמן :)
    דרך אגב, במקום החזה עוף הוספתי פרגיות.

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה שכתבת! :)
      פרגיות זה הכי שווה!

      מחק
  17. אנונימי02 ינואר, 2014

    תודה לך! יצא מושלם...
    עד עכשיו ניסיתי בעיקר את המתוקים אבל הנודלס פשוט חלומי.

    השבמחק
    תשובות
    1. כיף לשמוע! :) תהני!

      מחק
    2. אנונימי26 פברואר, 2014

      כל היום שמעתי את השיר בניגון חוזר והתגעגעתי לאמי.. תודה על חוויית הקריאה ותודה על מתכון מדהים, מיד החלטתי להכין ואנחנו יושבים עכשיו ונהנים מכל רגע..

      מחק
  18. אורית19 מרץ, 2014

    יצא מצויין !! תודה.

    השבמחק

זה אולי נראה מסובך לכתוב תגובה- אבל זה לא :-)
ביחרו לעצמכם שם או הגדירו "אנונימי", כתבו תגובה, ליחצו על "פרסם הערה" והקישו את צירוף האותיות שיינתן לכם. זהו! התגובה נשלחה :-)